Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Kép

ÁLTALÁNOS: életerős, közepes méretű, erős csontozatú, lágy(puha) testű, a bőr textúrája hasonlít egy hamvas barackhoz és meleg, ha megérintjük. Kiemelkedő nemi jellegek (a hím és nőstény megjelenésében látható különbség). Nagyon aktív és édibédi a viselkedése.

 

 

 

 Kép  FÜLEK nagyok, magasan oldalt helyezkednek el, kissé előre hajló, szélesen nyitottak, kerek véggel. A külső határa nem lépi át a pofacsont vonalát.

SZEMEK közepes méretű, mandula alakú, kissé kifele felfelé szögben állnak, közepesen nyitott. A színe lényegtelen.

TEST robosztus,izmos, középen hosszú, tömör, meleg tapintású. A far széles. Mély herezacskó. Erős csontozat. A mellsőkarok hosszúak, hosszú, jól mozgó lábujjak.

FAROK hosszú, egyenes, erős és rugalmas.

Kép BŐR elasztikus, ráncos a koponyán, a nyakon, a hónaljban és a heréknél. A fiataloknál a pofán lehetnek vékony szőrök, a pofazacsin hosszabbak és a fültőben is lehetnek szőrök(fülszőr). Télen vékony szőrök fedheti a testét. Pontokban elszineződések maradhatnak a fülön, pofán. Ezek az elszíneződések eltűnnek, amikor a felnőtt állat a második életévében jár. A kiscicák hullámos kabátkát viselhetnek, és lehet a fejükön egy kopasz folt. A göndör ráncok az újszülöttekhez tartozó tulajdonság. A szemek az 1-3 napban kinyílnak. Különböző hullámos szőrök boríthatják az egész testet, kivéve néhány kopasz foltot a fejen.a felső részén a nyakon vagy a háton.

SZÍN lényegtlen. Kiállításon a szín szerinti elbírálás külön történik. Minden cirmos színű egy csoportba tartozik az elbírálás következtében, nem nézve a mintázatot.

BÜNTETÉS (hibák): kicsi, kör vagy szűk formájú fej; kis fülek, vagy lent elhelyezkedő fülek; kerek szemek; kicsi, puhány vagy gyenge test; rövid, abnormális irányba mutató farok; egész testet fedő szőr, ferdeharapás 

DISZKVALIFIKÁCIÓ (defekt): entropion, 2 mm-en túli túlharapás.

 

Kép

 

FEJ: formája határozott arccsontokkal, szemödökkel és szemgolyóval ékelt. A homlok lapos és függőleges irányban nagyon ráncos.A szem felett a ránok vízszintesek. Orr közepes méretű, egyenes, határozottan ér véget. A pofája nem hosszú, vékonyan beszűkül, közepesen kerek. A harapást az alsó és felső szemfogak egymáshoz való közelsége határozza meg. A szemfogak hosszúak, a felső ajkak alól nyúhatnak ki. A pofaszakáll göndör, vastag, letöredezhet, úgyhogy a macskának lehet nincs is.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.